Loading...

logo_beeldmerk.png

Success

→ Shoppingcart updated

Info

→ Shoppingcart updated

Success

Mail sent!

Error

Mail is not sent!

Error

Artikel niet meer op voorraad!

Error

Success

Success

Error

logo_beeldmerk.pngNyello

Exposities

Sinds 2004 exposeert Hennie Broers in diverse galeries en musea in Friesland en daarbuiten. Op een aantal locaties behoort zij tot de regelmatig terugkerende exposanten. Naar aanleiding daarvan en van diverse andere gebeurtenissen zijn over haar werk tal van lovende recensies verschenen.

In Friesland:

Galerie Buitengewoon in De Wilgen/Frl. In 2017 deelname met sieraden aan de expositie ‘Skin’, in de Leeuwarder Courant lovend beschreven. Expositie in 2018 in het kader van Friesland/Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa; deelname met haar speciaal ontworpen collectie ‘Het Friese Landschap’.

Galerie de Kleine Hoogstraat in Leeuwarden. Van 2014 tot 2017 vaste exposant met haar collecties sieraden en zilveren kunstobjecten.

Museum het Hannemahuis in Harlingen. In 2016 was hier de expositie ‘Keatling, ferhalen yn sulver’ te zien. Een exceptioneel zilverproject waarvoor 30 beeldend kunstenaars een kunstwerkje maakten van 1 x 2 cm, door Hennie Broers gevat in zilver tot 30 onderling uitwisselbare kunstwerkjes in een hanger; samen de kleinste, meest persoonlijke galerie van Nederland.

Galerie Westerkade in Leeuwarden. In 2017 deelname aan de expositie ‘Het ligt in de leegte’ en in 2018 deelname aan de expositie ‘Kunstenaar laat je kunsten zien’. Optreden in een tv-programma in het kader van de Culturele Hoofdstad over de gelijknamige expositie. Bijzondere aandacht in de Leeuwarder Courant voor haar speciaal ontworpen lepel ‘De smaak van Leeuwarden’.

Kunstmaand Ameland (2018). Een overzichtstentoonstelling in De Pleats te Hollum van sieraden en zilveren kunstobjecten, waaronder voorbeelden van de nieuwe sieradencollectie in wording ‘Dichter bij zilver’.

De Schierstins in Veenwouden. Duo-expositie met graficus Heine Noordstra met als thema ‘Verbinding’, met zeer lovende recensies in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.

DSCN7575.jpg
gedicht Henk Dillerop (2).jpg
gedicht Pieteke de Boer.jpg